25. juni 2015

12-tal til grønlandsk jurastuderende

Første bachelor i North Atlantic Law Programme

Nuunu-Mari Olsen fra Nuuk kan nu
skrive bachelor i jura på visitkortet.
Torsdag middag var Nuunu-Mari Olsen fra Nuuk til eksamen i selskabsret på Aalborg Universitet. Hun bestod og kan nu kalde sig bachelor i jura.

Nuunu-Mari Olsen er den første bachelor, der er uddannet under universitets North Atlantic Law Programme, som er en særlig studieordning, der er rettet mod færøske og grønlandske studerende. Programmet giver de studerende mulighed for at gennemføre en del af studiet og skrive speciale i deres hjemlande.

Det er vigtigt, fortæller Lektor Louise Faber fra Aalborg Universitet:

Der er forskel på lovgivningen i Danmark, Grønland og Færøerne, og derfor er det væsentligt, at de studerende har adgang til retskilderne i deres eget hjemland. Det har også den fordel, at de kender lovene i Grønland eller Færøerne, når de vender hjem efter endt uddannelse i Danmark.

Nuunu- Mari Olsen har skrevet sit speciale i samarbejde med firmaet Nuna Advokater i Nuuk. Specialet handler om familieret og forældremyndighed, og det har Nuunu-Mari gjort så godt, at hun blev belønnet med et 12-tal.

Lektor Louise Faber fra North Atlantic Law
Programme ved Aalborg Universitet er stolt af,
at uddannelsen nu har fået sin første bachelor.
- I North Atlantic Law Programme kan vi nu bryste os af en færdig bachelor i jura med indblik i grønlandsk ret – endda et rigtig godt indblik med topkarakter for projektet. Det er vigtigt at understrege, at projektet er bedømt på lige fod med andre bachelorprojekter på jura-uddannelsen, siger Louise Faber.

Nuunu-Mari Olsen tager i den kommende uge på en velfortjent sommerferie hjemme i Nuuk, men efter sommerferien vender hun tilbage til Aalborg Universitet og North Atlantic Law Programme, hvor hun fortsætter på kandidat-uddannelsen.

Louise Faber oplyser, at der er i alt ni studerende under programmet, der netop er blevet blevet udpeget af Nordisk Ministerråd som såkaldt "best practice" i bestræbelserne på at sikre lige muligheder for uddannelse til unge i de nordiske periferi-områder.

Aalborg Universitet har tidligere uddannet tre juridiske kandidater med grønlandsk baggrund efter de danske studieordninger. De to af dem er vendt tilbage til Grønland, hvor de arbejder som henholdsvis advokatfuldmægtig og kredsdommer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar